9999 adet fetih suresinin ilk ayeti

FETİH SÛRESİ'NİN İLK AYETİ; “İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” … Başlarken niyetiniz ne ise; "Yarabbi hayırlı iş, ev, evlilik v.s. olması niyetiyle okuyacağım 9999 adet Âyeti kerîmeyi kabul eyle.” diyerek başlayın ve bu şekilde tamamlayınız. 9999 adet âyet bitincede şu şekilde bir dua ile bitirebilirsiniz.09-Nov-2021

Fetih suresinin ilk ayeti abdestsiz okunur mu?

Fetih suresi günümüzde çok okunan sureler arasında bulunuyor. Fetih suresi, abdestsiz sadece ezber şeklinde okunabilir. Aynı zamanda adetli olan kadınların fetih suresini okuması uygun değildir.

Bir dileğin gerçekleşmesi için Fetih suresi kaç defa okunmalı?

Her dileğin husuli için gün içerisinde yedi kez okunursa Allah'ın izni ile her dilek gerçekleşir. Günde en az bir defa okuyan kişiler bütün kötülüklerden veya zararlardan korunur. Bununla beraber her işi bereketli ve hayırlı olur.

Inna Fetehna leke Fethen Mübina ne demek?

Cimbom Aşkı – İnna Fetahna leke fethan mübina." Anlamı: “Doğrusu Biz Sana (zafer yollarını) açtık; apaçık bir fetih ihsan ettik.” [Fetih-1] Kabe | Facebook.

Fetih suresinin ilk ayeti nedir?

1.Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik. 2, 3.Ta ki Allah, senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın, sana olan nimetini tamamlasın, seni doğru yola iletsin ve Allah sana, şanlı bir zaferle yardım etsin. … Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır.

Fetih suresi neye iyi gelir?

Sûre de başlıca, hicretin altıncı yılında Hz.Peygamber ile Mekke'li müşrikler arasında gerçekleşen Hudeybiye antlaşması, cihad, savaştan geri kalan münafıklar ve Mekke'nin fethedileceği müjdesi konu edilmektedir. Ordumuzun muzafferiyet kazanması için fetih duası olarak okunmaktadır.

Abdest almadan sure okunur mu?

Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir. Ezbere bildiğiniz bir sureyi abdestiniz olmadan boş vaktinizi değerlendirirken okuyabilirsiniz.

Fetih suresi neden 19 defa okunur?

4-Savaş halinde, her sabah Fetih Suresini okuyan askeri birlik, düşmana karşı başarı kazanır. Cemaat sabah namazını mütakip, 1001 defa Fetih Suresini okuyup, ordunun galip gelmesi için dua ederse ordu zafer kazanır. … Şeklinde her farz namazın arkasından 19 gün 19 defa okunursa maksat hasıl olur.